Hae tästä blogista

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

SLADE - The Amazing Kamikaze Syndrome (1983) 30 vuotta

Tammikuu 1986....

Istun kaverin kyydissä VW kuplan etupenkillä. Ikkunat huutavat hoosiannaa pakkasen paukkuessa ulkona alle - 25 C astetta ja Wunderbaum tuoksahtaa nenään imelällä vaniljan kalpealla tuoksulla. Puristan penkkiä, kun kylmän jäätävä käsijarrukäännös heittää auton sellaiseen sladiin, että apukuskin virtsarakko taipuu ulkokurvin puolelle. Ja samalla c-kasetti jytäboksi soittaa Cum On Feel The Noise  biisiä. Eipä nuori Taca Tucaon tiennyt silloin, että kyseinen biisi on Slade-bändin tuotantoa, mutta mistäpä tietäisikään, sillä eihän kukaan ole seppä jo syntyessään.  
30 vuotta hard rock-sikana ja...
Kului aikaa ja maha kasvoi, ja vaihtuivat vuodet yhdessä kuulohermojen taittumisen, aina maya-ennustuksen (21.12.2012) ohitukseen. Ei loppunut maailma, vaan löytyi Slade. Mikä piru minua riivaa, ja laittaa niskat heilumaan välille Jerusalem ja Mekka, tämä jytää.


SLADE - The Amazing Kamikaze Syndrome (1983)

Ja show-busines jyllää: Slam the Hammer Down Biisi on sellainen rotanloukku, että kerran sen kuunnellessaan asettaa itsensä sex, xxxx and rock`n rollin pauloihin.

Ja kun koirat haukuvat tätä kusip**t* ohikulkiesaan, saattaa syy löytyä naapurin kennelistä. Sladissa se pentukatraskin laukka, kun ateria on tarjolla.  In the Doghouse  

Tunnen itseni suorastaan moukaksi ja tyylitajuttomaksi impivaaralaiseksi, kun en ole aiemmin kokenut tämän biisin viehkeätä soitantaa. Julistan itseni tässä ja nyt faniksi, ja jätän juoksematta pois. Run Run Away 

Tubevideosta 2.11 alkaen High and Dry tarjoaa käsinkosketeltavaa hard rockia, kivat ja hyvät laulelmat.

Oh my G... korjaan Oh My Oh My tarjoaa biisin, joka on yhteislauluna parhaimmillaan. Voi kunpa suomirock lemppari orkesterini Routaraja coveroisi tämän joskus suomeksi. Ihon kananlihalle nostattava biisi.

3.45 Alkaen Cocky Rock Boys (Rule O.K.) maistiaiset tasaisen tanakkaa vääntöä, joka mieluusti soisi Ilovaarirock festivaalilla 2013 Joensuussa?

Ready To Explode   On tiukka hard rock veto, jossa varsinkin komppikitarat soivat raivokkaasti. Kokonaisuus lähentelee jopa hiukan psykedeelisen rockpoljennon hajumaisemaa. Biisissä jotain Hanoi Rocks-tyylistä, toimii.

Omaa komiikkansa tässäkin biisissä elää. Musiikillisesti biisi olisi voinut jäädä tekemättä, mutta tämän videon kanssa And Now the Waltz    toimii erinomaisesti.

Cheap 'N' Nasty 5.50 alkaen jatkaa tukevaa Slade poljentoa. Ja perässä seuraava Razzle Dazzle Man tarjoaa suurta kitaraa ja raivokasta poljentoa.


Kokonaisuutena levylle 8.76/10 Tämä on hyvä!!

Mietin näin myöhemmin, mikä vei 30 vuotta siihen, että löydän kyseisen vahvan ja alusta loppuun saakka toimivan kokonaisuuden. Ehkäpä syy on vuodessa, 1983, joka oli heavy ja hard rockin kultavuosi vai mitä sanotte seuraavsta, vaikkakin vajaavaisesta listauksesta. Kieltämättä itselläni nousee aivan tippa silmään ajatellessa vuoden 1983 musiikkitarjontaa.

Zebra,, on yksi osoitus minulle uusista bändeistä kyseiseltä aikakaudelta. Kuitenkin vuoden 1983 paras levy on mielestäni tässä. Mötley Crue - Shout At The Devil.  

Mr Taca Tucaon.

1 kommentti:

  1. Jos Slade on legendaarinen omalla sarallaan, on tuo vuosi 1983 musiikillisella annillaan suorastaan mullistelevan legendaarinen. Tuosta vuodesta on vielä paljon kerrottavaa tälläkin foorumilla! Hyvä Taca Tucaon!

    VastaaPoista